Saturday, 27 April 2013

Fuck me. I am fucking fucked.

Bila kau rasa kau terkejar-kejar di dalam menjalani hidup kau, kau tahu, sesuatu perlu kau lakukan.

Terkejar-kejar, bukan hanya bermaksud, 24 jam kau penuh dengan aktiviti.

Argh.


Monday, 15 April 2013

A D Jack Jack

Lendir-lendir berkarat

Dulu, kalau dunia aku dan Dee terlalu berat, atau terlalu jahanam sehingga kami buntu mencari jalan pulang ke pangkal jalan, kami akan memandang satu sama lain sambil katakan; this is too berlendir.

Memang. Kadang-kadang bila hidup sarat, tak ada perkataan lain yang boleh aku gunakan untuk menjelaskan keadaan selain dari, 'berlendir' bila ada orang tanya.

Bayangkan, masalah-masalah kau, tersangkut di dalam lendir-lendir yang menjengkelkan. Susah kau nak tarik, dan susah kau nak ignore-kan.

Ikan dalam akuarium

Sebenarnya, aku tak patut ada blog macam ni. Tiba-tiba, wujud rasa loser bila dah lama aku biarkan ia tak bertulis padahal, aku tak loser kalau aku tak ada blog, in the first place.

Macam ahli politik yang sedang sibuk berkempen sekarang ni.

Kenapa mereka perlu belanja duit banyak-banyak untuk buat banner dan segala macam iklan? Kalau dari awal-awal lagi mereka dah buktikan keupayaan mereka?

Dan, duit untuk banner dan segala macam iklan tu, lebih baik disalurkan kepada dosa-dosa lain, yang mungkin boleh dinikmati bersama-sama dalam radius yang lebih luas.

Island in the sun

28 tahun sudah, pada hari ini, 15 April 1985, lahir seorang yang penting dalam hidup aku- anak kepada makcik Maria, Adzzahari.

Dia ni, penting. Untuk aku.

Dan, membahagiakan. 

Dan telah banyak bagi aku dorongan untuk jadi apa yang aku nak jadi, sebagai kawan. Dan, dia juga banyak membantu aku menjalani hidup aku yang serba tak baik ni, pada awal hidup aku. Dan, dia juga telah membuatkan sekolah yang pernah aku benci, jadi satu tempat yang ok untuk aku pergi- bukan kerana kelas-kelasnya.

Macam seorang abang, dia banyak ajar aku benda. Dan, macam seorang adik, dia pernah tanyakan aku soalan-soalan yang mahu aku tolong dia carikan jawapan. Dan seperti pasangan kembar, kami pernah berkongsi susah dan senang. Dan seperti adik beradik, kami juga pernah berdingin.

Jika Dee tanyakan aku, apa yang aku fikir bila terfikir tentang Adzzahari, aku cuma akan katakan; 

Island in the sun.

Sepertimana bahagianya lirik lagu itu dinyanyikan bersama dengan muziknya, begitu jugalah aku bahagia punya teman seperti Adzzahari ini.

Jadi brother, untuk lu, yang rock n roll dan yang sentiasa cool, happy birthday dan I love you (harap awek lu tak jeles). Dan, lagu ni;


Rock on, brother!